Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Lupa kyykyttää!

Kävin huhtikuisena viikonloppuna matkaan kohden Helsinkiä, mukanani kasa treenivaatteita, läppäri ja iso kylmälaukullinen ruokaa. Ei ollut suklaata, eikä buranaa joita heräsin kaipaamaan eniten reissullani. Olin matkalla LesMills BodyPump kooulutukseen, jotta voisin aloittaa lajin ohjaamisen.

Tällaisilla "eväillä" matkaan (c) Taina Arjanmaa
Kylmälaukun raahaaminen alkoi tuntua huonolta idealta, kun hotellissa sain yllätyksekseni huoneen jossa ei ollut jääkaappia. Koska hotelli oli minulle uusi, oletin että näin on kaikissa huoneissa ja Suomalaiseen häveliäisyyteen verhoutuen nielin pettymyksen ja vielä elossa olevat rahkasmoothiet iltapalaksi. Myöhemmin selvisi, että hotellissa on pieni prosentti jääkaapittomia huoneita. Raejuusto oli jo pilalla, sellaista sattuu. Onneksi kaupat ja lounasravintolat olivat auki Helsingin tapaisessa takapajulassa ;)

Perjantaina homma lähti käyntiin tervetulotoivotuksen jälkeen punnertamalla. Siis oikeasti näin:
"Moikka, mun nimi on Pia ja tässä on Jenna. Tervetuloa koulutukseen. Ota punnerrusasento, kunnolla! Varpaat maahan ja sitten mennään!"
Minuutin verran punnerruksia, vino hymy ja aplodit:
"Hyvin te teette mitä käsketään, tästä tulee kivaa!"
Hiki tulee ja koville ottaa ohjaajillakin. (c) Taina Arjanmaa
Tästä seuraavan 10 minuutin aikana siirryttiin ekan kerran tankkaamaan ohjelma läpi. Kouluttajat katsoivat meitä kaikkia haukan lailla, vahtien tekniikkaa, painoja, ilmeitä ja hien määrää. Riittävistä painoista tuli viikonlopun teema, kaikille lisää, tuplat tai triplat. Wau! Luulen etten itse olisi ikinä päässyt moisiin kiloihin niin nopeasti kuin nyt kouluttajien yllyttäessä ja kevyesti pakottaessa. Jatkossa kouluttaja saattoi lisätä kesken sarjan lisää kiekkoja tankoon. Hyväksytyn lisenssin suorituksessa arvioidaan tekniikan ja ohjauksen sujuvuuden lisäksi riittävät painot. Pidä tämä mielessä seuraavalla BodyPump tunnilla, ohjaajalla kuuluu olla reilusti painoja tangossa. Jos ei ole, saat luvan kanssa vaatia lisää tehoja myös ohjaajan treeneihin ;)

Challengen ohjelmaa (c) Taina Arjanmaa
Lauantaina päräytettiin videolle heti aamusta ensimmäiset ohjausnäytteet. 1.5x ohjelma läpi ennätyspainoilla ja perään Challenge. Tehtiin pitkiä sarjoja parin kanssa vaihdellen ja jokaiseen suoritukseen lisättiin 50-75% painoa normaalisti käytetyistä. Hapotti, hiki valui silmiin ja silti oli ihan uskomaton tsemppi ja sairaan kivaa. Ikuisuudelta tuntuneen 30-minuuttisen jälkeen oli lupa mennä syömään. Iltapäivällä olisi edessä vielä pari kiekkaa ohjelmaa.

Tämän setin veti ohjaaja kirkkaasti Viroksi, meitä hymyilytti :) (c) Taina Arjanmaa
Sunnuntaina ohjattiin toiset biisit ja koitettiin muistaa mitä edellisen päivän videoinneista oli saatu palautetta. Käytiin läpi ohjaamisen teoriaa, kannustavaa asennetta ja kaikkien tuntilaisten turvallisuuden maksimointia. Voin taata, että BodyPump tunnilla te olette kaikki turvassa. Ohjaaja on käynyt sellaisen mankelin läpi että heikompaa hirvittää ja hän haluaa varmistaa sinulle tehokkaan ja turvallisen elämyksen.

Myös kouluttajamme Pia äityi irrottelemaan! (c) Taina Arjanmaa
Viimeisellä ohjauskierroksella saatiin jo vähän irrotella. Edelleen kouluttajat kiersivät korjaamassa tekniikka-asioita ja jakoivat biisien jälkeen "todistukset". Kukin sai taitojensa mukaan joko hyväksytyn, hylätyn tai "clear to shadow" arvion. Minun paperissani komeili "Pass" eli hyväksytty. Jahuu! Minulla on lupa kyykyttää, ja se on hienompi lupa kuin James Bondin "Licence to kill". Tervetuloa tunneille!

-Taina Arjanmaa

2 kommenttia:

  1. hienoa, Taina! Tervetuloa "friikkien" joukkoon, tää on loppuelämän intohimo!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kumarrus, eka tuntikin on jo pidetty. Ei ehkä kaikkien oppaan ohjeiden mukaan, mutta kivaa oli :)

    VastaaPoista