Sivut

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Minun idolini

En ole koskaan ollut mikään fanittaja. En ole ikinä oikein fanittanut ketään julkkista tai mitään bändiä. Toki minulta silti löytyy esikuvia, ja tässä haluan kertoa teille yhdestä sellaisesta. Omat esikuvani ovat enemmän "tavallisia ihmisiä", joiden elämänasennetta, osaamista tai muuta vastaavaa piirrettä ihailen.

Tässä leidissä on paljon ihailtavaa. Hän on aurinkoinen ja positiivinen, hänestä näkyy elämän- ja liikunnan ilo. Lisäksi hän tietää mitä tämä meidän työ on ja hän tsemppaa tunneilla ohjaajaa pelkällä läsnäolollaan (minua ainakin!). Jos itse olen samanikäisenä samassa kunnossa ja yhtä positiivisella elämänasenteella varustettu, en voi muuta olla kuin onnellinen!

Tämä idolini on Sirkka Somppi, juuri 70 vuotta täyttänyt supernainen ja Leidin asiakas. Jutustelimme hieman Sirkan liikuntataustasta ja ajatuksista, ja tässä jutustelun saldoa:

Sirkka on käynyt Leidissä ihan alusta asti, eli vuodesta 2005. Syy, mikä toi Sirkan Leidiin oli hyvät ohjaajat, jotka hän tiesi etukäteen.

Sirkka kertoo liikkuneensa aina. Hän aloitti 8-vuotiaana baletin harrastamisen. Balettiura vei tanssimaan Tampereen teattereihin, ja teatterien tanssiuraa kestikin kaksikymmentä vuotta.
Sirkan muistaa moni myös omasta liikuntakoulusta.  Hän pyöritti Liikuntakeskus Sirkka Riviolia Tampereen keskustassa kolmekymmentä vuotta. Ohjaajakokemusta siis todellakin löytyy! Opintojakin liikunnan saralta on takana, Sirkka on valmistunut Varalan Urheiluopistolta vuonna 1972.

Kun kysyin Sirkalta, mikä on hänen lempituntinsa, hän vastasi samantien: Kaikki! Tällä hetkellä Sirkka käy aamupäivätunneilla, Bailamamassa, Muokkauksessa ja Pilateksessa. Lisäksi hän käy kuntosalilla, ui, pyöräilee, kävelee sauvoilla ja ilman, sekä hiihtää. Tanssitunneilla Sirkka kävisi oikein mielellään, mutta tällä hetkellä niitä ei aamupäivätarjonnasta löydy.

Ei varmasti ole sattumaa, että liikunta, nuorekkuus, iloisuus ja positiivisuus asuvat samassa henkilössä! Liikunnan positiivisista vaikutuksista puhutaan kovasti, tässä yksi esimerkki siitä, että tottahan se on. Vaikka tälle naiselle on tapahtunut elämänsä aikana yhtä ja toista, hän kertoo liikunnan aina auttaneen häntä eteenpäin. Sirkka kertoo motokseen "Iloa kehiin!". Tästä voisi ottaa itselleen moton ihan jokainen. =)

Pyysin Sirkkaa kertomaan jotain terveisiä tämän blogin lukijoille. Sirkka pyysi kertomaan tämän:
-"Antakaa positiivista palautetta! Hymyilkää, tervehtikää, vastatkaa!" (Kun ohjaaja kysyy jotain tunnilla, yleensä vastaukseksi saa ehkä hymyjä, mutta harvemmin kuuluvaa vastausta. Jos Sirkka on tunnilla, sen kyllä kuulee. Vastaus tulee kun tykin suusta. =) )
-"Ihan kaikenikäiset, liikkukaa!"
-"Tunnit ovat vastavuoroisia, tsempataan niin toisiamme kuin ohjaajiakin. Liikunta on iloinen asia!"

Näinhän se on! Positiivista, aurinkoista, iloista, ihanaa ja liikunnallista viikkoa kaikille!

Sirkka ennen tuntia - iloisella mielellä Bailamamaan! (c) Petra

 
Petra

PS Onko sinulla omia idoleita?

2 kommenttia:

  1. isäntä kotona arvioi kuvan henkilön 45-55 vuotiaaksi!!! T:Ninnair

    VastaaPoista
  2. No niinpä! En kyllä itsekään oikein arvaisi =)

    VastaaPoista