Sivut

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Treenaaminen lomalla - lötköttelyä altaalla vai jotain ihan muuta?

Kun lomalla suunnataan lentokoneen avulla jonnekin lämpimään, saattaa viimeinen ajatus olla treenit. Vaan milloinkas sitä parempaa aikaa olisi kuin lomalla? Eli; lenkkarit, parit urheilurintsikat ja shortsit sekä paitoja mukaan matkalaukkuun ja avot!

Viimeisimmällä omalla reissullani kävin hotellien kuntosaleilla, juoksin rannalla ja otin turistinähtävyydet myös kävelyn ihanuuden kannalta. Omaan lomaan kuului myös sukeltamista, joka sekin kuluttaa energiaa kohtuullisesti vaikka hyljemäisen rentoon möllöilyyn tuossa pyritäänkin.

Ympärillä valkeaa hiekkaa ja raukeutta? (c) Taina Arjanmaa
Hotellien kuntosalit eivät kotimaassa tai varsinkaan Aasian maissa ole parhaita mahdollisia laitevalikoiman tai edes laitteiden kunnon kannalta. Välillä on pitänyt miettiä treenit uusiksi, kun ei kertakaikkiaan ole uskaltanut nykiä ylätaljan narua. Vaan kaikesta olen selvinnyt, seuraavilla pääperiaatteilla.

1. Aurinkoisessa paikassa tee ulkoharjoitteet ennen aamiaista ja ennen auringon nousua.

 • Näin varmistat, että treeni on mukavaa eikä aiheuta auringonpistosta
 • Treenin jälkeen on vielä kokonainen lomapäivä edessä


2. Selvitä hotellin palvelut

 • Omissa hotelleissa on ollut aina jonkinlainen kuntosali. Taso on vaihdellut ilmastoidusta huoneesta täysin varusteltuihin minisaleihin.
 • Lisäpalveluina on löytynyt polkupyöriä vuokrattaviksi, tennis- ja lentopallokenttiä sekä pingispöytä yhteistä pelailua varten.

Uima-altaan mahdollisuudet (c) Taina Arjanmaa
3. Ui matkaa uima-altaassa

 • Hotellin uima-altaassa on yleensä mittaa vähemmän, mutta älä anna sen masentaa. Ui viisi kierrosta myötäpäivään ja viisi kierrosta vastapäivään.
 • Ota lapset mukaan ja toimi linkona. Heittele lapsukaisia joko niin pitkälle kuin jaksat tai niin pitkälle kun uima-altaassa on tilaa. Voit myös pyörittää lapsia ja luoda maailman isoimpia hyökyaaltoja.
 • Jos omia lapsia ei ole, koita lainata kanssaturistin lapsia. :) Pyydä lupa ensin!

Temppelireissulla oli lähes 1000 askelta ylös ja alas (c) Taina Arjanmaa

4. Varaa liikunnallinen retki

 • Monessa paikkaa voi varata päiväretkiä, joilla pääsee lähteeseen uimaan, melomaan ja vaikka kiipeämään temppelivuorelle omin jaloin. 
 • Vuokraa polkupyörä ja kysy lähimmän 20km sisällä olevat nähtävyydet vastaanotosta. Pyöräile katsomaan, ota vaikka eväät mukaan retkelle.

Jos tällaista ihanuutta ei löydy, käytä oman kehon painoa ja mukana olevia tavaroitasi (c) Taina Arjanmaa
5. Tee pikatreeni oman kehon painolla ja matkatavaroita hyödyntäen

 • Voit tehdä treenin vaikka hotellihuoneessa pikaversiona oman kehon painoa avuksi käyttäen.
 • Punnerra, kyykkää, tee dippejä tuolin reunalla, nostele matkalaukun avulla hauiskääntöjä, käytä vesipulloja vipunostoissa ja askelkyykkää oman kerroksesi käytävä päästä päähän.


Sitten vaan lomaa varaamaan, että pääset testaamaan näitä vinkkejä!

- Taina Arjanmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti