Sivut

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Millä alueella liikut?


Ystäväni Lotta alkoi muutama päivä sitten hahmotella omaa sarjakuvateostaan. Olennaisena osana sarjakuvaa hän alkoi pohtia siinä toikkaroivia hahmoja. Hän päätti kehittää hahmot, jotka kuvaavat maneereillaan hänen ystäviään. Itsekseni naureskelin, että minusta on kyllä vaikea veistellä mitään, mutta Lotta yllätti. Hänen luomansa hahmo minusta inspiroi myös tätä postausta.

Jotta hahmoni maneerit aukeaisivat teille elävämmin, alla on kuva, joka on sarjakuvahahmoni huoneentaulu tai, yhtään liioittelematta, jopa koko seinän peittävä tapetti. Kuvassa on havainnollistettuna mukavuusalueteoria. Teorian perusidea on, että niin kauan kun toimit tai liikut omalla mukavuusalueellasi, et voi kehittyä. Loikkaaminen epämukavuusalueelle sen sijaan nähdään avaimena kehitykseen ja menestykseen.

Tulevan sarjakuvahahmoni päällepuskevin piirre käsikirjoittajan mukaan on tuosta teoriasta vouhottaminen tilanteessa kuin tilanteessa. Käteni huitovat taukoamatta ja osoittelen tutuille ja tuntemattomille, millä alueella he nyt hääräävät, ja kärkkäänä ehdottelen, että kannattaisiko ehkä kokeilla vähän jotain epämukavampaa. Pahimmillaan sarjakuvasankarini kantaisi mukanaan pienen pientä fläppitaulua, jonka voisi tilanteen tullen kiskaista esiin, jos tulisi vakuuttaa joku kokeilemaan jotain uutta ja vaikeaa. Niin vaikeaa, että siinä saattaisi jopa ensin epäonnistua. Harvoin minua kukaan kuuntelisi, joten Sanna-Raipemaisesti mutisisin epämukavuusalueista takin kaulukseeni.

Kuultuani kuvauksen hahmostani, en voinut kuin yhtyä Lottaan. Tuo on täysin totta. Ärsyttävyyteen asti olen aina kannustamassa muita kokeilemaan uusia lajeja ja jumppia. Ja syy siihen on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että haluan muidenkin kokevan sen fiiliksen, jonka epämukavuusalueelta parhaimmillaan voi saada. Pelkästään tältä vuodelta voin listata ärsyttävän epämukavia huippuhetkiä jääkiekkokaukalolta, kello 06.15 kuntosalilta sekä hyisen kylmästä avannosta. Kaikki edellä mainitut ovat etukäteen hirvittäneet ja osaksi myös pelottaneet. Jääkiekkomatsissakin paloi varmasti 300 kaloria vain siihen, että pelkäsin nolaavani itseni. En tiedä nolasinko, mutta tosi hauskaa oli.

Nyt haastan teidät kaikki epämukavuusalueelle! Jakakaa kokemuksenne tänne.

p.s. IIIKK, joudun huomenna ajamaan cartingia. Kanssa-ajajat; voitte valmistautua kikattamaan, kun Rantanen ajaa ulos comfort zoneltaan.

- Krista "epämukavuusalue" Rantanen

Tällä Leidistä tutulla asenteella pomppaat ulos mukavuuskuplastasi. (c) Liikuntakeskus Leidi

1 kommentti:

  1. Minä otin tänään puhelimen kouraan ja jääräpäisesti soitin tuntemattomalle ihmiselle liiketoimintaan liittyvän puhelun. En kuollut, en jäätynyt, en jäänyt sanattomaksi ja vastapuolellakin oltiin yllättävän mukavia. WAU, hyvä mää!

    VastaaPoista