Sivut

tiistai 18. marraskuuta 2014

Onnistumistarinoita


Olen aina rakastanut työtäni! Personal trainerin työssä on lukemattomasti hyviä puolia. Erityisen palkitsevaa on seurata sitä, kun ihminen saa kiinni uudesta elämäntavasta ja taival kohti tavoitteiden täyttymistä alkaa. Taival kohti uutta ja parempaa elämää.

Elämäntapamuutos ei ole todellakaan helppoa! Se on jostain tutusta tavasta luopumista ja uuden oppimista. Tulokset eivät synny itsestään vaan niihin on keskityttävä ja on tehtävä paljon töitä. Mutta onko se sittenkään niin kamalaa? Voisiko treenaaminen, terveellinen ruokavalio ja uusi elämäntapa sittenkin olla hauskaa ja mielekästä? Voi, silloin kun sen tekee oikein! 

Tässä ihania onnistumistarinoita siitä, kuinka ihminen voi saavuttaa uskomattomia tuloksia, kun päätös halusta muutokseen on tehty ja joku (Personal trainer) vähän neuvoo sivusta kuinka siinä onnistuu parhaiten. ;)Tunnollinen Tarja löysi terveellisen elämäntavan useampia vuosia sitten, ja kiloja on sen mukana pudonnut. Aluksi Tarja pudotti painoa aika rajusti ekstreme-dieetillä, mutta (harvinaista kyllä) kilot pysyivät poissa! Nykyisin Tarja käy salilla useita kertoja viikossa, lenkkeilee ja tekee vatsalihastreenin joka ilta. Tahdonvoimaa ei tältä naiselta puutu! Hän tarkkailee edelleen tarkasti ruokavaliotaan. Nopea painonpudotus on pienentänyt jonkin verran Tarjan aineenvahduntaa ja terveellisestä ruokavaliosta lipsuminen aiheuttaakin helposti painonnousua. Nyt onkin projektina saada aineenvaihdunta käyntiin riittävällä ruokavaliolla ja siinä olevalla tarpeeksi isolla energiamäärällä. Hyvin sujuu ja varmasti saadaan viimeisetkin ylimääräiset kilot pois! Ihana Tarja! :)Tämä nelikymppinen ja vähän reilu satakiloinen nainen hehkui hyvää itsentuntoa ja naisellisuutta jo ensimmäisessä tapaamisessamme puolitoista vuotta sitten. Ja arvatkaas nyt, kun hän on pudottanut painoa 50kg? Hän on treenannut todella ahkerasti: kuntosalia, lenkkeilyä ja ryhmäliikuntaa. Ennen kaikkea hän on muuttanut ruokavaliotaan. Tämä nainen on osannut myös pitää lepopäivät ja –viikot, niin kuin ollaan harjoitusohjelmassa sovittu. Hän on malttanut edetä hitaasti mutta varmasti, nousujohteisesti ja ns. maalaisjärjellä. Aikaisemmin eivät treenit houkutelleet, mutta tällä hetkellä crossfitissä boxihyppy ja 70kg:n etukyykky sujuvat kevyesti. Lähtötasokuva on otettu vasta kuuden kuukauden valmennuksen jälkeen, koska vasta silloin hän suostui kuvattavaksi. Eli lähtötasosta painoa on lähtenyt jo 10 kg, mutta muutos on silti huikea. 
”Vanhaksi rouvaksi” itseään kutsuva nainen ei ole oikeasti vanhaa nähnytkään! Tämä viisikymppinen on todellisuudessa erittäin nuorekas, tyylikäs ja energinen. Hänen kanssaan aloitimme saliohjelman päivittämisellä, koska saliharjoittelu oli kuulunut hänen elämäänsä jo parin vuoden ajan. Lopulta hän uskalsi haaveilla enemmästä ja sanoa tavoitteensa ääneen: Hän halusi mahtua kivempiin vaatteisiin ja kokoon 42. Teimme muutoksia ruokavalioon ja seurasimme kehonkoostumuksen muuttumista viikottain. Aika nopeasti huomasimme ihanien vaaleanpunaisten tavoitefarkkujen roikkuvan jo isoina. Kiloja on lähtenyt reilusti enemmän, mitä hän uskalsi aluksi haaveilla. Yksi onnistumisen salaisuus oli siinä, että hän opetteli laskemaan kuuteen, eli syömään kuusi kertaa pävässä. Salilla tämä niin tyttömäinen ”rouva” treenaa ihan kunnon raudoilla, eikä ”tyttöpainoja” suostuta käyttämään. Huippulihaksikas ja vahva nainen! Vaikka elämässä on ollut paljon muutosta ja vaikeitakin asia, niin salitreenit pysyy! :)Kuvien välillä on pari vuotta aikaa, monta salitreeniä, useita lenkkejä, lähes kolmekymmentä pudotettua kiloa ja yksi loistavaan aikaan juostu puolikas maratonkin! Tästä huumorintajuisesta, vajaa nelikymppisestä naisesta on tullut parissa vuodessa ihan huippusporttinen tapaus. Vuonna 2012 aloitimme saliohjelmalla ja kehonkoostumusmittauksilla. Päivitimme saliohjelmaa säännöllisesti kolmen kuukauden välein ja teimme kehonkoostumusmittauksen kerran kuukaudessa. Jo se sai muutoksen aikaan ja keho alkoi muuttua. Hän todella innostui juoksemaan, kun aloitimme puoli vuotta kestävän valmennuksen. Eivät haittaa edes leikatun nilkan metallinaulat, kun tämä nainen viilettää pitkin Savonlinnan lenkkimaastoja. Lisäksi hän treenasi salilla kahdesti viikossa ja minun kanssani kerran viikossa. Meillä oli myös neljän ihanan superleidin kanssa ryhmätreenit kerran kuukaudessa. Ei voi kun ihailla tämän nelikymppisen naisen upeaa mallikroppaa, asennetta ja parempaa kuntoa! :)

 
Tässä 21-vuotias kaunokainen, joka on näiden kuvien välillä saanut esikoisensakin. Huikeaa! Kiloja on lähtenyt vajaa kymmenen, mutta lihasta on rasvan tilalle tullut. Ennen raskaaksi tulemista aloitimme neidon ruokavalion puhdistamisella ja tarkalla ravintosuunnitelmalla. Painoa putosi! Sitten välissä tämä positiivinen sisupussi pyöräytti ihanan tytön ja jälkitarkastuksen jälkeen jatkettiin valmennusta. Tietenkin harjoitusohjelmassa huomioitiin synnytyksestä palautuminen, imetys jne. Mutta tämä nainen on upea esimerkki siitä, että ei pienikään vauva estä treenaamista vaan treenaaminen estää väsymisen ja ainaiseen kotona oloon kyllästymisen. Ja hyvin on uusi elämäntapa säilynyt äitiyslomalta töihinpaluunkin jälkeen. Puoli vuotta treenattiin viikottain, aina hyvällä sykkeellä, ja tämä pimu ei kyllä helposti valita. Tietenkin myös hänellä (niin kuin ihan kaikilla!) on ollut myös vaikeampia hetkiä: huonosti nukuttuja öitä, väsymystä, pahaa kevätallergiaa, tuttujen masentavaa kyseenalaistamista uudesta elintavasta jne, mutta siitä huolimatta ei olla kirvestä heitetty kaivoon, vaan on pidetty uudesta elämäntavasta kiinni ja siihenhän nämä kaikki onnistumistarinat perustuvat!


Tässä siis muutamia ihania naisia Savonlinnasta, joiden kanssa olen saanut työskennellä. <3 
He ovat isoimman työn tehneet itse ja minä hieman avustanut siinä. Näitä tarinoita olisi vielä kymmeniä lisää!

Muutamia pointteja jotka yhdistävät näitä ihmisiä: 
  • Älä luovuta! 
  • Anna ammattilaisen auttaa! 
  • Älä käytä vastoinkäymisiä tekosyynä luisua takaisin vanhaan elämäntapaan, vaan ole positiivinen!  
  • Käytä aikaa myös itseesi, olet sen arvoinen! 
  • Keskity, sitoudu, uskalla!
  • Älä tuijota pikkuseikkoihin vaan isoihin kokonaisuuksiin!
  • Nauti uudesta elämäntavasta! <3 

Pudotetut kilot tuntuvat usein pinnalliselta määreeltä punnita onnistumista. Mutta monesti rasvan alta paljastuu terveempi, onnellisempi ja parempi-itsetuntoinen nainen.

Kiitos kaikille!

Rakkaudella,
Emmy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti