Sivut

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Miksi treenata LES MILLS BODYCOMBAT -tunnilla?

Ensi kosketukseni Les Millsin BodyCombatiin oli joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla Tukholmassa jossakin jumppapeppujen kokoontumisessa, SAFE:ssa tai Nikessa. Ja ihan vahingossa: Funky dance -tunnille olin menossa, Combatiin päädyin. Jumppatunti, jolla treenattiin nyrkkeilyä, karatea, taekwondoa, tai chita, muay thaita, ilman vastustajaa, energisen musiikin tahdissa. Wau! Vähän toista kuin Funky dance, oletan, mutta hauskaa oli - ja hiki!

Peruskoulutuksen kävin jokusen vuoden myöhemmin. Aloitin ohjelmasta 14 tai 15, kun videomateriaali vielä oli VHS:llä! Sittemmin sali ja mielenkiinnon kohteet vaihtuivat, enkä ole moneen moneen vuoteen ollut taistelemassa. Vieläköhän osaisin...?
Kyselin leidiläisiltä, miksi BodyCombat-tunnilla käydään:
- koko kropan jumppa
- niska-hartiaseudun verenkierto vilkastuu
- tunnin aikana tehdään yli 1000 vatsalihasrutistusta.
- lanneranka saa kiertoa.
- voi purkaa patoutumiaan :)
- hauskaa ja erilaista.

Les Millsin sivuilta voit lukea Combatin tuotekuvauksen.


Miksi Sinä käyt Combatissa?

- Henriikka

1 kommentti:

  1. Combat on ainut tuntemani ryhmäliikuntamuoto, jossa aerobinen (ja anaerobinen!) harjoitus yhdistyy täysillä tehtyyn lihastyöhön. Kaikki on tehtävä sata lasissa, koko ajan! Pääkin tulee taisteltua kerralla kuntoon, kun voi mielessään kohdata pahimmat pelkonsa ja mäiskiä kaikkia oman elämän näkymättömiä vihollisia. Endorfiinipiikki on tunnin jälkeen huipussaan ja elämä tuntuu olevan taas hallinnassa.

    VastaaPoista