Sivut

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Reilua peliä

Sosiaalisessa mediassa on tällä viikolla kovasti puhuttu ohjaajien oloista. Helsingin Sanomat julkaisi maanantaina artikkelin, jossa kerrottiin kuntosalien villeistä työoloista.(Artikkelin voit lukea täältä).

Liikunta-alalla ei ole TESiä. Alalla pelisäännöt ovat lain sanelemia. Kuitenkin valitettavasti näistä lakisääteisistäkin asioista yritetään luistaa. En lähde sen enempää ruotimaan, missä tai mitenkä, koska en ole itse tämän hetkiseen tilanteeseen edes perehtynyt. Ala on kuitenkin osittain hyvinkin villiä ja työolot sekä -sopimukset varmasti mitä moninaisempia.

Leidin taustalla on kuitenkin nämä asiat. Leidi on alunperin saanut perustamissysäyksensä siitä, että ohjaajat halusivat taistella juurikin näitä epäkohtia vastaan. Oikeuteen se vei, mutta onneksi taisteltiin. Se taistelu voitettiin. Eikä Leidiä välttämättä edes olisi ilman tätä taistelua!

Helsingin sanomien näkökulma nosti mielestäni asian tiimoilta hyvän pointin esille: Vaadi reilua jumppaa.

Tällä kirjoituksella haluan kertoa, että Leidissä asiat ovat reilun pelin mukaisia. Joku ehti jo sosiaalisessa meidassa tätäkin kritisoida, kuinka omistajat heti lähtevät huutelemaan, että meillä kyllä tehdään kaikki lain mukaan. No, itse kirjoitan tätä ihan työntekijän näkökulmasta.

Lomakorvaukset, sairaslomapalkat ja sunnuntaikorvaukset maksetaan. Sunnuntaisin tai sairastuessa korvauksen saa koko tuntipalkasta, eikä palkkaa ole fiksailtu erinäisiin osiin. Ohjaajan sairastuessa Leidi hoitaa sijaiset, eikä täällä missään tapauksessa kannusteta (saatika pakoteta!) ketään sairaana töihin.

Haluan nostaa kovasti hattua Anulle, joka Leidin toimintaa pyörittää. Pienenä keskuksena suurien joukossa ei ole aina helppoa, mutta näistä asioista meillä ei säästetä!

Omaan työpaikkaansa, esimieheensä sekä työkavereihinsa enemmän kuin tyytyväinen,

Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti