Sivut

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Varoitus! Teksti saattaa aiheuttaa toimintaa ja tuloksia!

Koutsi Rantasen syystervehdys!

Valmistuttuani Valmentamon Hyvinvointivalmentajaksi sain käyttööni mahtavia työkaluja, joilla voin auttaa asiakkaitani helpommin pääsemään kohti tavoitteitaan. Valmennusopeilla olen myös saanut keinoja tukea asiakkaita haastavissakin elämäntapamuutoksissa.

Piristääkseni syyspäivääsi haastan sinut lukija kokeilemaan kotiversiona yhtä lempityökaluistani. Tämä vaatii aikaa 15 min-30 min, mutta vaikutukset saattavat ulottua vaikka vuosien päähän. Älä lähde kiirehtimään tätä bussimatkalla tai tapa aikaa tällä työpaikalla. Anna harjoitteelle aikaa ja keskity hetki vain tähän ja itseesi. 

1. Ota mahdollisimman rento ja mukava asento, ehkä jopa nosta jalat sohvalle tai pöydälle. Sulje silmät, ja mieti minkä arvosanan  asteikolla 1-10 annat omalle fyysiselle hyvinvoinnille. Numero kuvastaa omaa näkemystäsi ja oloasi juuri nyt, tänään. Kirjaa numero paperille. 

2. Pohdi, mihin haluaisit numeron nostaa? Mikä on tavoitearvosanasi? 

3. Kirjaa vapaasti mikä on toisin, kun olet päässyt tavoitearvosanaan, verrattuna tämän hetkiseen tilanteeseen? Anna ajatuksen lentää. :) 

4. Mitä voit itse tehdä, jotta lähdet kohti tavoitearvosanaasi?  Kirjaa kaikki pienetkin asiat, joita tulee mieleen. 

5. Nyt pitelet käsissäsi pientä toimintasuunnitelmaa.  Päätä tulevien viikkojen ja kuukausien päähän, mitkä ovat seuraavat askeleet,  jotka otat?  Kirjaa tuleville kuukausille yksi teko, jota toteutat, jotta pääset kohti tavoitettasi. Aloita helpoimmasta. Ensimmäinen tekosi on hyvä olla jokin, jota voit lähteä toteuttamaan jo huomenna. :)


Tehdessäni itse tätä harjoitusta hahmottelin päässäni, että olen 9+:ssa, jos minulla on aikaa omille harrastuksille, ja jos opin syömään niin kuin opetan asiakkailleni. Kuvissa yllä on muutamia välitavoitteitani.

Joka viikkoisen oman harrastusajan kanssa en ole vielä onnistunut kertaakaan. Joka viikko olen muka liian kiireinen, että ehtisin sekä tanssimaan että joogaamaan. Tällä viikolla nähtävästi onnistun ensimmäisen kerran.

Ruokavaliomuutoksen marjat ja kasvikset ovat hiipineet aika helposti ruokavalioon. Toki se ei poista sitä totuutta, että niiden lisäksi uppoaa vielä paljon muutakin. Mutta on hauskempaa aloittaa niin, että otan ensin lisää hyviä juttuja ruokavalioon, niin sitten on helpompi vähentää heikompilaatuisia safkoja. Siivet, suklaa ja siideri eivät poistu koskaan, mutta vähentää voi aina.

Toivottavasti tekin saatte syntymään säväyttäviä toimintasuunnitelmia!


-Koutsi Rantanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti