Sivut

maanantai 26. elokuuta 2013

Tanssin voimaa


Olen n. 6-vuotiaasta asti harrastanut naisvoimistelua ja käynyt erilaisilla jumpilla, olen jopa vanhempana kokeillut Flamenco-tanssia ja siitä siirtynyt hiphop-ja showtanssin puolelle. Millainen rytmitaju minulla olisikaan nykypäivänä jos en olisi koskaan lapsena liikkunut? Väittäisin että rytmitajun oppimiseen olisi mennyt tovi. Nuorena harrastamisesta on ollut minulle paljon hyötyä aikuisena, varsinkin kun olen hakeutunut tällaiselle alalle missä täytyy osata ohjata liikkeitä musiikin rytmittämänä.

Vaikka voimistelua on tullut harrastettua enemmän, niin kaikista eniten olen nauttinut niistä hetkistä kun olen päässyt tanssimaan! Jo pienenä vaahtosammuttimen kokoisena tyttönä pyörähtelin hameessani ympäri taloa jos musiikki pauhasi taustalla. Tanssin avulla on pystynyt aina purkamaan iloa, surua ja monia muita tunnetiloja. Musiikillahan on terapeuttinen vaikutus?

Tanssia voi harrastaa yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Itse saan kaikista eniten nautintoa kun saan tanssia muiden ihmisten kanssa, koska ryhmästä saa omanlaistaan voimaa ja onhan se sosiaalinen kanssakäyminen aina positiivista. Yksinään tulee tanssittua silloin tällöin kun tarvitsee suunnitella tunteja tai kun on tylsää bussipysäkillä! ;) Musiikit korville ja voi melkein kuvitella itsensä ja ohikulkijat musiikkivideossa! Kokeile, se on hauskaa! ;) Mielestäni ei tarvitse osata tanssia tanssiaakseen eli ei ole väliä onko takana monen vuoden tanssikoulukokemusta vai vain satunnaisia askel-viereen muuveja baari-illoista, jokainen voi, osaa ja SAA tanssia niin kuin itse haluaa ja kykenee!I got the power! (c) Sanna Heikkinen

Tanssiminen edesauttaa henkistä hyvinvointia. Tietysti on yksilöllistä, kuka tykkää mistäkin. Mutta on tanssilla paljon positiivisia hyötyjä fyysisestikin, kuten kehonhallinnan, koordinaatiokyvyn, liikkuvuuden ja tasapainon kehittyminen. Vaikka alussa hehkutin lapsuudessa opittua rytmitajua, niin kyllä vanhakin koira oppii, eli rohkeasti kokeilemaan!

Tanssissa on myöskin se ihana puoli, että nykypäivänä tyylejä löytyy laidasta laitaan, eli jokaiselle varmasti löytyy jotakin; On mm. paritansseja, hoppia, breakdancea, showta, nykytanssia, balettia, afroa, tankotanssia jne. Tällä hetkellä jos saisin valita, niin menisin kokeilemaan Bollywood-tanssia ihan vain sen värikkyyden ja musiikin takia! :)

Pidä tänään tanssipäivä!? :)

-Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti