Sivut

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kehoni on temppelini

Aloitan alusta. Minusta tuli ryhmäliikunnanohjaaja, kun kotoa opiskelemaan muutettuani vanhemmat eivät enää maksaneet tanssikoulun lukukausimaksuja. Hoksasin, että kas, tuossapa oiva iltaduuni liikkumaan tottuneelle opiskelijalle. Hankin oppini ja rikkaita kokemuksia maineikkaassa urheiluseurassa.

Jumppatunnit ovat siten koko aikuisikäni määritelleet, mitä ja miten liikun. Säännöllisen epäsäännöllinen lenkkeily astuu kuvaan, kun tiet sulavat. Jossain kohtaa kävin ahkerasti muiden jumpissa. Muuten lajivalikoimani on suppea. Opiskelijalle 10 tuntia ohjausta viikossa oli vielä oikein mukava setti, mutta työelämään siirryttyäni oli tunteja pakko vähentää. Tällä hetkellä elämäntilanteeni sallii yhden arki-illan. Niinpä tuolle illalle on osunut oikea ”älä kokeile tätä kotona” -yhdistelmä: Zumba(R) ja BodyStepTM, kaksi tuntia parisataa lasissa. Seuraavana aamuna olisi aikaa huhkia salilla, mutta koska jalat ja koko keho ovat väsynyttä hyytelöä, olenkin tyytynyt vain kävelylenkkiin ennen töihinlähtöä. Viikonloppuisin onneksi on mahdollisuus treenailla. Kuntoilun kannalta ei siis mikään ihannetilanne.

Nyt kaipailenkin teiltä, rakkaat lukijat ja intohimoiset liikkujat, vinkkejä, miten nuo viikonloput ja sen yhden arkiaamun käytän! Miten sinä liikut, kun aikaa ei liiemmin ole?

Kehoni on temppelini ja haluan huoltaa sitä hyvin.

- Henriikka

2 kommenttia:

 1. Suosittelen juoksun harrastamista myös talvella, itse siirryin talvijuoksemiseen tänä talvena ja olen hyvin pärjännyt ihan "kesälenkkareilla". Juoksu on hyvä laji, kun voi lähteä harrastamaan heti kotiovelta, ei ole kellonaikaan sidottua, tulee oltua ulkona ja saa pään nollattua hyvin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta talvijuoksuun! Jotenkin aina ajattelee, että pitää olla Icebugit, viimeisen päälle tekniset vaatteet ja muut sälät... ehkä vähempikin välineurheilu riittäisi.
   - Henriikka

   Poista