Sivut

sunnuntai 13. tammikuuta 2013


Hymyn voima

”…ilme, joka naisella on kasvoillaan, on paljon tärkeämpi kuin vaatteet, jotka hänellä on yllään.”  Dale Carnegie

Tänä vuonna tulee täyteen 12 vuotta jumppatuntien ohjaajana. En olisi voinut kuvitellakaan vuonna 2001 Lohjan Kisakalliossa näin käyvän, kun sain paperisen kunniakirjan osallistumisesta aerobic-ohjaajakurssille. Olen monesti miettinytkin, mikä saa minut viihtymään spinning- ja bodypump-tuntien vetäjänä aina vaan ja vuodesta toiseen – luonteelelleni kun sopii paremminkin vaihtelevat työtehtävät. Mietittyäni kysymystä, oivalsin, että minulle tämä vaihtelevuus ei ole tämän työn ydin. Siinä on isona tekijänä rikas yhteisö, jossa saan olla mukana.

Minun työtäni on mahdollistaa asiakkaat kokemaan jumppatunnilla mielihyvän tunteen, joka muodostuu ihmiskehon henkisestä ja fyysisestä energiasta sillä hetkellä ja tehtävästä harjoituksesta. Ohjaajan näkökulmasta on haastavaa tulkita ihmisiä ja heidän eleitä, etenkin kun ryhmä on iso ja kasvot vaihtuvat usein. Ennen tuntia keskustelut asiakkaiden kanssa jäävät vähäiseksi, parkkiaika on laitettu minimiin ja ihmiset rientävät tunnille usein suoraan töistä. Kuitenkin tunnin alussa tutut henkilöt saattavat kertoa, että ihanaa olla täällä kolmen viikon sairastelun jälkeen, ja haluavat täten ohjaajan tietävän, että ottavat rauhallisesti ja "voimattomuus" tunnilla ei johdu ohjaajan tsempeistä ja kuvioista J. Ohjaaja aistii asioita tunnin aikana hyvinkin voimakkaasti. On rikkaus, että erilaiset ohjaajat voivat hyödyntää vahvuutensa erilaisilla tunneilla ja asiakkaat voivat valita kenen ohjaajan tunneilla on itselleen sopiva energia minäkin hetkenä.

Asiaa näinkin syvästi pohtien, myönnän, että kyllä tämä ohjaaminen työstä menee. Hymyn eteen joutuu toisinaan tekemään suurenkin ponnistuksen ansaitakseen vilpittömyyden, joka kasvoista heijastuu. Asiakkaiden kasvoilla vallitseva hymy on aito ja vilpitön, se luo minulle onnistumisen tunteen tässä työssäni. 

Hymyilkää – katsokaa mitä saatte vastaukseksi. Kiitos kuluneesta - treenikästä uutta vuotta Leideille!

Kaisa

”Hymy ei maksa mitään, mutta saa aikaan paljon; Se välähtää hetken, ja sen muisto kestää joskus ikuisesti; Sitä ei voida ostaa, kerjätä, lainata eikä varastaa, Mutta se on sellaista, millä ei ole arvoa kenellekään, ennenkuin pois annettuna.”  Dale Carnegie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti